Lens Nasıl Takılır

Lens Nasıl Takılır

  1. Adım: Ellerinizi sabunla yıkayın, iyice durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.
  2. Adım: Kontakt lensinizi avuç içinize alın, temiz ve yırtılmamış olup olmadığını kontrol edin.
  3. Adım: Kontakt lensinizin tersyüz olmadığından emin olun (eğer olmuşsa kenarları hafifçe çan şeklinde genişler) ve işaret parmağınızın ucuna alın.
  4. Adım : Lensi gözünüze yerleştirin. Göz kırpmanızı önlemek için diğer elinizin işaret parmağıyla göz kapağınızı tutun. Lensi tuttuğunuz elinizin üçüncü parmağıyla alt göz kapağınızı tutun. Yukarı bakın ve kontakt lensi gözünüzün beyazına yerleştirin. Lensin yerine oturması için aşağı bakın. Parmaklarınızı çekin ve gözünüzü açıp kapayarak lensin tam olarak oturmasını sağlayın.
  5. Adım: Aynı prosedürü diğer gözünüze de uygulayın.

 

 

Lens Nasıl Çıkartılır

  1. Adım: Çıkarmaya çalışmadan önce kontakt lensinizin gözünüzün ortasında olduğundan emin olun. Ortalanmış olup olmadığını anlamak için diğer gözünüzü kapatın. Eğer bulanık görüyorsanız lensiniz olması gereken yerde değil demektir. Aynaya bakarak lensinizi parmağınız yardımıyla ortalayın.
  2. Adım: Alt göz kapağınızı aşağıya doğru çekin.
  3. Adım: Göz kapağınızı aşağıya doğru çekilmişken, parmağınızı lensin alt kenarına koyun ve gözünüzün beyaz kısmına doğru aşağı kaydırın.
  4. Adım: Kontakt lensi nazikçe başparmağınız ve işaret parmağınız arasına sıkıştırın ve gözünüzden ayırın.

*** İlk önce sağ gözünüzdeki lensi çıkarmayı alışkanlık haline getirin, böylece lenslerinizi karıştırma riskini azaltmış olursunuz.

 

Lens Bakımı Nasıl Yapılır

  1. Adım: Kontakt lensinizi avucunuzun içine alın ve size önerilen kontakt lens solüsyonundan bir kaç damla lensinizin üzerine dökün. Diğer elinizin işaret parmağı ile nazikçe lensin iki yüzünü de ovalayın.
  2. Adım: Bol miktarda kontakt lens solüsyonu kullanarak lensinizi durulayın.
  3. Adım: Kontakt lens kabınızı kontakt lens solüsyonu ile doldurun ve temizlenmiş kontakt lensinizi uygun bölmeye yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatın ve aynı işlemi diğer lens için de uygulayın. Solüsyonu emmeleri ve dezenfekte olmaları için kontakt lenslerinizi en az dört saat kabında, solüsyon içinde bekletin.
  4. Adım: Kontakt lenslerinizi gözünüze taktıktan sonra lens kabındaki solüsyonu boşaltın. Lens solüsyonu ile boş kabı durulayın ve kabın içinin kuruması için kapağını açık bırakın.

Uyarı: Lenslerinizi saklamak ya da temizlemek için asla su kullanmayın. Kontakt lenslerinizi dezenfekte etmek için gerekli maddeler suda yoktur. Hatta lenslerinizi suyla temizlemek sudaki bakterilerin lens üzerine bulaşmasına ve kirliliğe neden olabilir ve gözlerinize düzeltilemez zararlar verebilir.

Balkan Optik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir